bitcoin lohko kertaa

Kun tapahtumat eli vaikkapa rahansiirrot on kirjattu ja tilikirja on suljettu, se voidaan liittä aikaisempiin tilikirjoihin. Lohkot ovat periaatteessa samanlaisia kansioita, joita bitcoin hinta tammikuuta 2010 voi löytä jokaisen tietokoneen kiintolevyltä. Jos yksikin merkki jossakin lohkossa muuttuu, se vaikuttaa kaikkien seuraavien lohkojen merkkijonoihin. Tätä tietokantaa voivat täysin luotettavasti ylläpitä ketkä tahansa halukkaat ja toisilleen tuntemattomat tahot. Tiivistefunktio varmistaa, että jokaisen syntyneen lohkon data on kaikissa eri tietokoneissa sama ja muuttumaton. Järjestelmä tunnistaa pelkästän matemaattisesti, jos joku yrittä peukaloida jälkikäteen tiettyä lohkoa muista poikkeavaksi.

Silloin asiakirjan tai kuvan tiettyyn versioon voidaan ikuisesti viitata tietyllä tunnisteella, jonka osoittama sisältö pysyy taatusti muuttumattomana. Kyseinen funktio luo mistä tahansa datasta sekalaisen merkkijonon. Silloin raha liikkuu suoraan siirtäjältä vastaanottajalle. Kyseessä on virtuaalivaluutta bitcoinin toiminnan mahdollistava block chain eli suomeksi lohkoketju. Näin tilikirjoista syntyy kokonainen lohkoketju. Tekniikan avulla on mahdollista laskea sähköisten tuotteiden ja palveluiden ylläpitokuluja, kun niiden toiminta jaetaan älylaitteiden kesken.

Käytännössä siis tiivistefunktio tekee peräkkäisistä lohkoista kuin palapelin paloja. Lohkon sisän on mahdollista sisällyttä paljon muutakin kuin virtuaalirahan kirjanpitoa, oikeastaan mitä vain tiedostoja. Yhdenkin merkin muutos vaikuttaa kaikkiin seuraaviin lohkoihin. Edeltävä lohko sopii ainoastaan seuraavaan lohkoon ja niin edelleen. Juttu on julkaistu alun perin Tivissä 12/2015. Näin tietyn lohkon sisältöä eli vaikkapa bitcoinien märä ei voi jälkikäteen käpälöidä paljastumatta. Haluatko Tivin uutiskirjeen päivittäin sähköpostiisi? Yhdenkin merkin ero tiivistefunktion laskemassa merkkijonossa kertoo, että lohko ei ole sama kuin muilla käyttäjillä. Lohkoketju on tekniikka, joka mahdollistaa maailman ensimmäisen hajautetun ja läpinäkyvän tietokannan. Mutta se on vasta alkua. Siellä voidaan säilöä tekstiä, kuvia tai vaikkapa pdf-asiakirjoja.

Paras usb bitcoin miner
Eetu haanpää bitcoin huijaus