mistä noutaa bitcoin hinta historia

on hyvä tapa lisätä bitcoinien arvoa. Miten tämä sitten käytännössä tapahtuisi, se on kokonaan toinen juttu, mutta esimerkiksi näin: Sinä ja minä sovimme, että vaihdamme keskenän samoja Bitcoineja edestakaisin koko ajan madaltaen hintaa edelliseen transaktioon verrattuna. Olisi ehkä loogista olettaa, että romahdus jatkaa samaa menoa kuin mitä Twiittaamani kuva antaa olettaa, mutta näitäkän ei koskaan voi tietä.

Tarkoitus on vain observoida jo tapahtuneita asioita ja ehkä heittä muutamia arvauksia tulevaisuudesta kaikille pohdittavaksi. Lohkoketjun suhteen olen ainakin positiivinen, mutta en ole vielä täysin varma, onko lohkoketjusta hyötyä nimenomaan arkisten transaktioiden verifioinnissa verrattuna lohkoketjun ylläpitämisestä aiheutuviin kustannuksiin tai ylipätän vaadittavaan vaivannäkön. Onko Bitcoinilla samanlainen tulevaisuus? Irrational Exuberance (sama kirja löytyy halvimmalla, amazonista.) Kirjassa Robert Shiller selittä miten talouden hintakuplat rakentuvat, erilaisia teorioita niiden taustalla vaikuttavista ajureista sekä esittelee omissa tutkimuksissaan kerämänsä dataa siitä, mitä ihmiset ajattelevat markkinoista eri aikoina.

Bitcoinin hintanousu ja kuplan paisuminen entisestän perustui itseasiassa siihen faktaan, että kaikki tietävät Bitcoinin olevan kupla: Koska Bitcoin on kupla, sen hinta voi nousta vielä vaikka kuinka paljon ja minä voin ansaita paljon rahaa ratsastamalla tämän kuplan turvin pilviin saakka (ja poistumalla juuri oikeaan aikaan. Tuolloin nuorukainen pätti lunastaa osan voitoista ja sijoittaa ne omaan yritykseensä kypsässä 14 vuoden iässä. Bitcoinissa ei ole olemassa mitän keskusinstituutiota, joka voisi pakottaa ketän ottamaan vastaan bitcoineja. Tekniikkaa kutsutaan termillä painting the tape eli käytännössä kumpikaan meistä ei häviä rahaa tässä veivaamisessa. Nyt bitcoinin arvo on kiivennyt taas taivaisiin. Vuoden 2008 finanssikriisiä edeltäneessä hintakuplassa ei ollut yhtä voimakkaita robot forex lataa ilmainen spekulatiivisia elementtejä, kuin tällä hetkellä meneillän olevassa kuplassa tai vuoden 2000-internetkuplassa. Irrational Exuberance (kirja löytyy halvimmalla, amazonista kaikki tietävät, että Bitcoin on kupla Siksi yritämme hyötyä kuplasta viimeiseen asti.